Poradna - Půst

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Půst

Na co je dobrý půst?

Odpovědi na otázku

nedoporučuji to osobám s nějakou nemocí...jinak hodně pít
určitě vyčištění těla
půst je dobrý k očistě organismu,ne dlouhý,a může ho držet zdravý člověk,který nemusí držet nějaký dietní režim
říká se, že půst je dobrý pravidelně 1 den v týdnu, aby nebolela hlava z hladu, než si tělo zvykne.,hodně u půstu pít i ovocné šťávy zařadit sklenku denně, jinak jen vodu bez bublinek
Ak si chceš prečistiť telo ale min.tak 2 dni ak chces aby to malo efekt
Já půst nedržím, to bych nevydržela
Při půstu se očistí organismus.Půst je dobrý držet 1 den v týdnu,pijeme jen vodu .
Půst je dobrý k očistě organismu nejlepší je kombinovat třeba vhodným pitím .
Na očistu těla, pro někoho i mysli, ale pila bych i k tomu čaje
na vyčištění těla asi...já ho nedržím :-)
Je to dobre k všeobecnej očiste organizmu ,nemusíte doma hladovať stačí ak zvolíte bezmäsité jedlo,veľa zeleniny.Budete sa cítiť lepšie fyzicky aj psychicky.
tak tak pročištění
Pročištění celého těla (i mysli), řekla bych ;)
Myslím, že pôst má zmysel vtedy, ak človek je naň pripravený tak, že ho nedodržiava kŕčovito, čakajúc, kedy sa doba pôstu skončí, ale dobrovoľne a s určitou radosťou sa vzdá nejakého dovoleného "potešenia". Teda, podľa mňa má zmysel vtedy, ak je to odriekanie konané s radosťou a s láskou voči tomu, kvôli komu sa postím. Ak nie, pôst ma vysilí, môže sa stať, že potom, akonáhle skončí "doba môjho pôstu", vrhnem sa možno aj nemierne na veci, ktoré som si predtým odopierala.
Člověk se tak zbaví škodlivin z těla :-)
Takový půst na jeden den je dobrá věc na to, aby člověk začal s dietou. Druhý den se jí celkem normálně, jen bez sladkostí a množství tuků...
na očistu organismu
na očištění organismu
půst je dobrý k očistě organismu nejlepší je kombinovat třeba s pitím detoxikačních čajů s vilcacorou
Půst je účinná a bezpečná metoda k detoxikaci organizmu a urychlení tohoto cyklu za současného zmírnění potíží. Půst však není prospěšný v období horšeného zdravotního stavu.
Pokud plánujete půst, který by měl trvat více než tři dny, měl byste jej zkonzultovat se svým lékařem. Myslím, že delší hladovění ne vždy znamená lepší detoxifikaci organismu. Takovýto půst není moc účinný ani pro redukci váhy. Hrozí jo-jo efekt. Návrat k normální stravě by měl v každém případě probíhat postupně!